Opplever du dagene som tunge regnværsdager selv om sola skinner?


Opplever du dagene som tunge regnværsdager selv om sola skinner? Hvor du famler rundt i tåke og duskregn? Eller opplever du flest solskinnsdager hvor det er deilig med en liten sky på himmelen, eller regnskur i ny og ne?

Våre omgivelser inkludert været påvirker oss mennesker og selv om det er helt nødvendig med noen regnværsdager i ny og ne, så gjør det noe med oss om de blir veldig mange… Spesielt når vi forventer at det skal være sommer, med sol ute, sol inne, sol i hjertet og sol i sinnet… HELE forbanna tida!

«Vi forventer 100% sikkerhet, null faenskap, full lykke. Slik blir livet en kronisk skuffelse» – Per Fugelli

Våre forventninger stemmer imidlertid ikke alltid overens med virkeligheten og da blir det skuffelser, og kanskje også noen ubevisste «regnværstårer» som vi raskt gjemmer under et lag av ulike forsvarsmekanismer, men som likevel dukker opp i form av ulike fysiske og psykiske symptomer.

«Jeg velger noen ganger å bestemme meg for at UANSETT Jantelov eller vær der ute, så er det lov med en solskinnsdag i mitt indre!» – May Britt Lian

Her ser du meg ute i regnet barbent og med sommerkjolen på fordi jeg har bestemt meg for at i dag er det tid for å legge opp til «solskinn i sinnet». Og da syns jeg det passer veldig fint å gå barbent med sommerkjole på en kjølig regnværsdag!

Jeg tenker at vi trenger å anerkjenne de gode øyeblikkene, de gode dagene og feire hver eneste en! Og det øver jeg på i praksis. Vi trenger også å anerkjenne de dagene som har litt mer gråvær med litt duskregn i øyekroken fordi de er jo også med på å skape en balanse, ikke sant? Carl Jung sier noe om at ordet «lykke» vil miste sin betydning om vi ikke også kan balansere det ut fra vår tristhet.

PS! Jeg må innrømme at jeg ikke nødvendigvis syns vi trenger så veldig mye av følelsene skam og flauhet, men basisfølelsene glede, kjærlighet, sinne, sorg og skyld gir oss til sammen en balanse. Problemet er ofte at vi ikke vet hvordan vi skal anerkjenne disse 5 og ut fra vane (ubevisst) så fokuserer vi heller vår oppmerksomhet rundt helt andre ting?

Jeg tenker at vi har fått en fri vilje og dermed muligheten til selv å velge, og påvirke hvordan dagen vår skal bli, uavhengig av våre omgivelser!? Det kan være at andre ikke syns det «passer seg» å ta på sommerkjolen og gå barbent på en kjølig regnværsdag, men hva så? Er det sååå viktig hva andre måtte mene hvis du selv har behov for å feire at nå er det tid for en sommerdag, rett og slett! Tid for å anerkjenne at sola skinner der inne i hjertet og sinnet midt oppi krevende dager, eller rett og slett bare fordi du har lyst! Er det ikke da på tide å gi litt mer blanke i hva andre måtte mene eller ignorere hele «Janteloven» for den saks skyld?

Jeg tenker at vi kan ikke alltid endre det som vi likevel ikke har kontroll over inkludert andre mennesker, men vi kan påvirke vår egen hverdag, vår egen balanse og hvordan vi har det. Ikke ut fra lykke alene, men ut fra totalen av våre følelser.

Sterke jenter og gutter gråter!

Også vet jeg at noen ganger trenger vi mennesker hjelp, akkurat som naturen ved at vi får en regnværsdag eller tre. Hvor tårene få være med på å rense våre indre sår fordi tårer kan gjøre nettopp det. Det kan være helt nødvendig, rett og slett! Også blir ting ofte litt klarere etterpå og vi kjenner oss litt lettere til sinns.

Også vet jeg at det kan være ekstra godt om vi kan dele disse tårene med noen som bare

er der med sin forståelse, og kanskje minner oss på at dette vil gå bra! – «Bare gråt, jeg holder deg!»

Også vet jeg at det krever vilje, mot og sårbarhet å skulle vise sine tårer fordi vi kan ha lært at det er ikke greit å gråte, og ikke bare for gutter! Mange jenter blir også fortalt eller på annen måte lært opp til at det ikke «passer» å gråte AKKURAT nå!

Jeg tenker at vi må våge å gråte, våge å si, våge å være sårbare og kjenne etter fordi når vi gjør dette så anerkjenner vi oss selv, og det gjør oss godt! DET er egenkjærlighet i praksis.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *