Skammer du deg over ditt tankekaos? – Ikke gjør det!


Jeg blir inspirert av å lese bl.a. en av forfatteren Nikolai G. Høibo sine nyhetsbrev om dette med tankekaos vs tidsklemma. Tankekaos er noe mange opplever i sin hverdag. Av en eller annen grunn er dette noe man holder skjult!? Årsaken er at mange føler seg litt flaue eller rett og slett skammer seg over dette. Slik er det altså ifølge Nikolai og da kjenner jeg at dette vil jeg si noe om.

Ingen skal måtte føle flauhet eller skamme seg over tankekaos! Vår tanke er FRI… Friheten til å ta valg ut fra sine tanker er en fantastisk GAVE! Dette er jo uansett bare «kroppen» som sier ifra til oss at her er det mange muligheter!?

En annen ting er at det også viser den sterke forbindelsen mellom tanker og følelser. Så spennende, tenker jeg! Ikke nødvendigvis farlig og absolutt ikke noe vi skal kjenne på som flaut eller skammelig. Anerkjennelse av egne tanker og følelser kan derimot være verktøy for hvordan du selv kan lære deg å tåle bl.a. stress eller utfordringer som livet kan gi oss.

Tankekaos kan gi mestring!

Tankekaos kan være ut godt utgangspunkt til å lykkes. Når man får sortert sine tanker og får plassert hva som hører hjemme hvor, så kan de gi inspirasjon til å sette seg konkrete mål. Hardt arbeid og tålmodighet må kan hende til før vi lykkes med helt nødvendige positive endringer. Likevel, noe som gir mestring starter da med nettopp med tankekaos. Flott! ?

Til ettertanke…

Det å være stresset i forhold til tidsklemma er imidlertid noe som man anser som helt akseptabelt og ikke bare akseptabelt, men nesten positivt!? Vi mennesker er rare og både tenker, sier og gjør mye rart. Lykke til med dine tanker…

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *