Skaper personlig vekst og magiske resultater

Ser du på småfuglene? Det kan være bra for helsa…


Småfuglene utenfor kjøkkenvinduet ditt kan gi deg bedre mental helse hvis du tar deg tid til å kikke på dem, viser en ny studie.

Flaggspett

Her koser en flaggspett seg med mat. Gir du fugler mat, så får du respons, sier biolog Rune Aae. Foto: Rune Aae

Livet på fuglebrettet er hyggelig å følge med på, men du kan faktisk bli mindre stresset og deprimert hvis du ser de kvitrende skapningene. Det kan også gi deg mindre angst, melder Forskning.no.

– Egne utfordringer i livet blir litt tilsidesatt når man flytter fokuset fra seg selv til fuglebrettet. Da glemmer man sin egen tilstedeværelse, for fugler har sin daglige dont som gjør at man glemmer tiden, sier biolog Rune Aae til NRK.

Jo flere fugler, jo bedre helse!

Britiske forskere, psykologer og ornitologer har samarbeidet om en ny studie som er omtalt på Forskning.no.

Den mentale helsen til 270 personer ble observert. Resultatet viste at de som hadde småfugler der de bodde, hadde mindre risiko for å utvikle stress, angst og depresjon. 

Tre britiske nabolag har deltatt, og mens fugleforskerne så på fuglelivet, fulgte psykologene med på studiedeltagernes mentale helse.

Småfugler, trær og busker viste at jo flere fugler det var å se på, jo bedre ble den mentale helsen!

 

Studiedeltagerne som hadde milde eller moderate lidelser, hadde best effekt av å kikke på småfugler. Forskerne kunne derfor konkludere med at det er en sammenheng mellom det å oppleve natur, og hvordan vi har det psykisk.

De mener det er viktig å se på hvordan dyrelivet påvirker oss, og at man må se det i sammenheng med å ha grøntområder rundt oss.

– Skjer så mye med fugler

Den norske biologen er ikke overrasket over resultatet. Han tror det å være i kontakt med naturen og alle levende dyr, er bra for oss. Og fugler gir oss umiddelbar respons for det skjer så mye mens vi følger med på dem, forteller han.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *