OPEN 24/7?


Hvordan er det med din “åpningstid”? Hvor tilgjengelig er du for andre? Hvor tilgjengelig er du i møte med deg selv?

  • Noen ganger er det tid for å bare kaste inn håndkleet…
  • Noen ganger har vi testet ut alle løsninger og prøvd det meste…
  • Noen ganger handler det om å kunne gi litt blanke…

Men hvordan i all verden gjør du det? – Uten å skuffe, såre og at det blir til en “greie” med krangel eller fullblåst konflikt?

Gi slipp, men IKKE gi opp?

Ja, det være vanskelig å gi slipp? Overlate ansvaret til andre? Ta en pause? Innrømme at du trenger hjelp og oppsøke hjelp? Og akseptere at det ikke går slik du forventet eller hadde et håp om? Følelsen av nederlag kan dukke opp og ikke minst vår stahet.

Hvordan i all verden skal du kunne gi slipp, men ikke gi opp når ting virker så vanskelige og overveldende? Hvor lei og sliten er du av å kjempe, prøve å få til samtaler med en partner som ikke gidder å høre etter? Eller hvordan skal du få til en hverdag med rom til hvile, egen tid og kanskje litt mer moro? Det er jo faktisk for veldig mange slik at hverdagen blir spist opp av det vi MÅ gjøre, eller syns vi BURDE gjøre? Og når vi da i tillegg skal legge til enda flere “gjøre” oppgaver, så sier det seg jo selv at det kan virke ganske så håpløst!

Det å kjenne på at en ikke strekker til i hverdagen på jobb, hjemme, for barn, kjæreste, venner eller andre er IKKE noe god følelse. Egentlig så er det ikke en følelse i det hele tatt, men en “god” miks av følelser, fysiske symptomer, ofte slitenhet, hodepine, mage som ikke kjennes helt god, og ikke minst kanskje at det sitter noen spenninger i nakke, rygg og skuldre?

Så ja, det handler om ta en titt på din hverdag og hva du faktisk gjør. Ofte så kan vi bruke mye tid hvor vi fysisk er i et møte, på skolen, hjemme eller i bilen? Men hvor vi mentalt er opptatt i vårt eget hode med våre tanker, og dermed også følelser. Og da går tiden… uten at vi hverken er tilstede der og da, for oss selv eller andre.

Andre ganger trenger vi faktisk å kaste inn håndkleet fordi vi har stått på litt ekstra, kanskje over en kortere eller lengre periode. – Da er det å oppsøke hvile helt nødvendig, og på sin plass. Det er også veldig deilig å kunne gi seg litt over… Kanskje si noe om at du trenger litt pause og at dine omgivelser da får vite at nå er det tid for DEG til å hente seg inn litt.

Hvordan dette skjer kan være at du rett og slett slapper av på sofaen. Ja, det er lov til å gjøre det! Det kan være en gåtur i skog og mark, det kan være at du leser den boken som har ligget klar og nå har fått litt støv på seg. Det kan være at du inviterer til en god prat med gode venner. Det kan være at du setter deg ned og skriver dine tanker. Og det kan være at du lytter til musikk, lydbok, tar frem strikketøyet eller oppsøker snekker boden eller din favoritt hobby?

Det er ikke det at vi ikke har alternativer som gjør at vi ikke får til å gjøre noe annet!

Vi forstår bare ofte ikke hvordan vi skal komme oss fra der vi er… og til dit vi ønsker. Den delen er akkurat noe av det jeg jobber med fordi uten at vi forstår hvordan vi skal komme dit, så blir det ikke noe av!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *