Hva vet du om høysensitivitet?


Jeg er høysensitiv og i dag har jeg satt av tid til meg selv…

Jeg har hvilt, hatt en god samtale, lyttet, delt mine tanker og meninger. Jeg har startet på en bok som jeg fikk anbefalt av en kollega og som er så spennende ut fra at kroppen vår er utrolig kompleks, og sammensatt.

Boken handler forresten om kroppen sin kommunikasjon mellom hjerne og mage, …mage og hjerne. Som coach er jeg er en “smule” opptatt av kommunikasjon… Og jeg opplever ofte at holdningen i “Helse-Norge” er at man outside_box_fishglemmer hvor komplekse vi mennesker er også i forhold til hvordan kroppen vår fungerer, og kommuniserer.

Forventningen til spesialisering og økonomi gjør at man ikke ser enkelt mennesket, men bare kroppsdelen som kan hende trenger å byttes ut!?

Jeg ønsker å se HELE mennesket og tror dette er HELT vesentlig. Som høysensitiv og utadvendt så har jeg lært meg til å forstå meg selv og se hvilken ressurs dette er. Jeg trenger bare å sette av litt egentid innimellom, sette grenser og ellers ta grep ut fra der jeg er i livet akkurat der og da.

Stor takk til deg som tipset meg om dette med høysensitivitet. Det var forresten også du som tipset meg om den boken jeg nå leser (Hjernen og tarmen). Livet handler jo bl.a. om å dele gode og vonde erfaringer ut fra læring med forståelse, aksept og respekt hvor reisen er like viktig som målet, gjør det ikke? Du så meg og det er jeg takknemlig for.

Linker til nyttig informasjon

Om du lurer på om du selv eller noen i din familie er høysensitive, så sjekk ut linkene nedenfor. Dette gjelder 15-20% av både menn og kvinner… og berører også de rundt…

Lenker til andre nettsider om høysensitivitet

  • Foreningen for høysensitive mennesker i Norge har en egen gruppe på Facebook.
  • Dr. Elaine Aron har en egen side hvor man bl.a. kan få kjøpt bøkene hennes: www.hsperson.com.
    Her kan du også finne lenker til en del andre foreninger rundt om i verden.
  • Danske Lise (psykolog) og Martin (psykoterapeut) Augusts nettside Sensitive balance inneholder mye nyttig informasjon.
  • Den danske forfatteren Susanne Møberg har skrevet boken Mindfulness for høysensitive. På norsk kalles «mindfulness» også «oppmerksomhetstrening» og det er en teknikk som anbefales høysensitive. Du kan lese mer her www.moeberg.dk/mindfulness
  • Ilse Sand er en dansk forfatter og foredragsholder www.ilsesand.dk
  • Senter for høysensitivitet: www.hspsenter.wordpress.com
  • Faggruppe for særlig sensitive barn: www.sensitivebarn.no
  • Podium/Det gode arbeidsliv: www.detgodearbeidsliv.no

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *