Believe You Can – Believe In You…


God selvfølelse henger sammen med tryggheten om at du kan få lov til å være deg selv – akkurat slik du er!

Det er så viktig at vi tror på oss selv, og ikke minst at vi tror på og anerkjenner den personen vi innerst inne er. Og ikke den personen som familien, kjæresten, venner, kollegaer eller samfunnet forventer vi skal være.  Dette kan være vanskelig om du gjennom oppveksten stadig ble korrigert, eller sammenlignet med en versjon som andre ønsket eller mente du burde være.

Lytter du til deg selv?

Det er derfor viktig å lære seg å lytte til seg selv og Selvet sitt som vi ofte omtaler som vårt “hjerte”, – “hjertet” forteller alltid hvem du er. I begynnelsen hvisker det bare stille via våre følelser fordi det ikke er vant til å bli hørt. Men etter hvert blir den lille stemmen sterkere, og den forteller deg hva den har på hjertet. Og til slutt kan du ikke lengre ignorere den, eller stoppe det budskapet den kommer med. Dine følelser blir for sterke og du kan også etter hvert oppleve andre symptomer som fysiske smerter eller kognitive forstyrrelser. Da begynner det å haste litt med å gjøre noen endringer, lære å lytte og lære å gjennomføre de endringene du ønsker.

For hvis du lytter mer til andre enn til deg selv, og lever opp til andres forventinger mer enn til egne behov, da vil det etter hvert påvirke deg.  For kroppen vår er så smart at når du ikke er tro mot deg selv, vil den vise deg det. Først mister du gleden, og så mister du helsen. Og hvis du fortsetter ned den samme gamle stien, som ikke lengre er bra for deg – da mister du deg selv. Så du har egentlig ikke noe annet valg enn å lytte. Ofte er vi imidlertid usikre på hva vi trenger og hvordan vil lytter, og det kan blir skummelt for oss å tenke konsekvenser.

Du kan bare være deg selv, når du vet hvem du er. Om du prøver å tilpasse deg alle andre sine forventninger om hvem og hva du skal være, da blir du ytrestyrt og kommer ikke nærmere kjernen i deg selv.

Og hvis menneskene rundt deg ikke støtter deg og er der når du trenger support, da er de ikke der av riktige grunner. Av og til er det så uendelig vanskelig å si fra, men jeg har oppdaget at ofte går det helt greit. Når vi setter grenser for oss selv og uttrykker våre behov på en ordentlig måte, så vil responsen ofte være «Å ja er det slik du vil ha det, det er greit».  – Om du trenger hjelp til dette så søk den hjelpen. Legg bort ditt ego, din stolthet og vit at du er ikke alene om å kjenne det du gjør. Det å ha ydmykhet til å erkjenne egne svakheter er egentlig en styrke og gjør deg derfor sterkere, modigere og du får det rett og slett bedre med deg selv. Og når du har det bedre med deg selv, så får andre det også bedre sammen med deg – dersom de er i livet ditt av riktig grunn.

Selv har jeg hatt nytte og glede av vakker musikk som treffer min sjel og stilner mitt ego, jeg har også hatt glede og nytte av turer i naturen som gjør mye av det samme. Kunnskap, NLP coaching og TFT har også gitt meg hjelp, og dette ønsker jeg å gi videre. For jeg trodde at dersom jeg satte grenser for meg selv, så ville jeg ikke bli elsket. Da var det lettere å gjøre det som andre forventet. Jeg tok feil, rett og slett og det kan jeg nå innrømme, og det er deilig å kjenne denne friheten.

I musikken går jeg inn og ser meg selv som et lite barn, omfavner meg selv i mine trygge armer og forsikrer meg om at det kommer til å gå fint.
Vi som lever er så heldige, de fleste av oss har alle forutsetninger for å være lykkelige. Men det er jo ikke alltid slik det er, fordi vi er mennesker og livet går opp og ned. Men om vi undertrykker eller ignorere følelsene våre, tror jeg at de transformeres til angstfylte tanker som setter seg i kroppen. Hver dag er en ny mulighet til å starte en god vane. Eller søke hjelp til å starte en god vane, en vane med å ta seg selv på alvor og skape varige endringer…

Believe in you. Be you til inspirasjon for deg selv og andre.

Dette innlegget er inspirert av Kunstneren Björg Thorhallsdottir som deler sine vakre ord, tanker og følelser også i form av vakker kunst. Se LINK

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *